Czerwiec 2019

 

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

03.06.19.

Zupa ml- płatki orkiszowe. Bułeczki mieszane,masło, pasta z wędliny, powidła śliwkowe. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Naleśnik z serem twarogowym o smaku waniliowym, truskawka świeża. Napój cytryna, mięta młoda.

Tosty zapiekane , masło, szynka z fileta indyka,ser żółty, ketchup pomidorek cherry. Kakao.

Wt.

04.06.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane, masło, schab biały, sery różne, konfitura, jajko, sałata zielona, kiełki. Talerz warzyw Herbata owocowa. DESER JOGURTOWY.

Zupa żurek z jajkiem. Gołąbki z młodą kapustą w sosie pomidorowym. Ziemniaki z koperkiem. Kompot czarna porzeczka, jabłko.

Zupa ml- kasza bulgur. Rogalik z masłem, miód. ARBUZ.

Śr.

05.06.19

Zupa ml- zacierka. Bułeczki mieszane, masło, wędlina, pasta twarogowa. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa kapuśniak z kap, kiszonej. Kotlecik jajeczny. Ziemniaki opiekane. Sałatka z pomidora. Kompot owocowy.

Pieczywo mieszane, masło, pasztet , ser żółty, sałata zielona. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa JABŁKO.

Czw. 06.06.19

Pieczywo mieszane, masło, sery, wędlina, kiełki. Kawa zbożowa na mleku.Talerz warzyw. KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA JOGURCIE GRECKIM.

Zupa botwinka. Pieczeń rzymska w sosie własnym. Kasza jęczmienna i gryczana na sypko. Sałata lodowa z papryka kolorowa , szczypiorek, pomidorek cherry. Kompot owocowy.

Pieczywo mieszane, masło pasta z makreli wędzonej , pasta z jaj. Herbata z cytryną. KALAREPKA , MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Pią. 07.06.19

Zupa ml- kasza jaglana. Pieczywo mieszane, masło, konfitura jagodowa. wędlina. sałata zielona, kiełki. Talerz warzyw. ARBUZ.

Zupa pomidorowa z makaronem. Miruna zapiekana. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kapusty czerwonej. Kompot malinowy.

Kisiel owocowy z dodatkiem tartego jabłka. Bita śmietana 30% ( nasz wyr). Ciasteczko kruche.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

Zupy gotowane na włoszczyźnie.

SMACZNEGO

Pon.

10.06.19.

Zupa ml- kasza kukurydziana Bułeczki mieszane, masło, konfitura wiśniowa, sałata zielona, polędwica sopocka.Talerz warzyw. Kiełki rzodkiewki. TRUSKAWKI.

Zupa szpinakowo- szczawiowa. Kluseczki leniwe polane masłem. Surówka z marchwi, brzoskwinia, ananas. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica na szynce z fileta indyka, szczypiorek, ogórek zielony. Herbata z cytryną. JABŁKO.

Wt.

11.06.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane, masło, sery różne,miód, wędliny, jajko, sałata zielona, kiełki. Kakao. ŚLIWKA, MORELA. Talerz warzyw .

Zupa fasolowa. Kotlet z wątróbki indyczej. Ziemniaki młode z koperkiem. Surówka z kapusty słodkiej. Kompot rabarbarowy.

Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkiem .Jogurt grecki z miodem do polania. Herbata żurawina- czarna porzeczka. ARBUZ.

Śr.

12.06.19

Zupa ml- makaron gwiazdki. Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa, pasta jajeczna. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa jarzynowa. Kotlet schabowy w sezamie. Ziemniaki  młode z koperkiem. Sałata masłowa ze szczypiorem, rzodkiewka czerwona. Kompot owocowy.

Kasza manna na sypko, mus malinowo- truskawkowy. Herbata z cytryną.

Czw. 13.06.19

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski dobre na ciepło, ogórek zielonyketczup. Herbata żurawinowa. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa barszcz biały. Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarką. Napój cytryna, mięta młoda.

Bułeczka maślana, masło. Zupa ml- płatki kukurydziane. TRUSKAWKA.

Pią. 14.06.19

Zupa ml- musli owocowe. Bułeczki ,mieszane, masło,ser żółty wędzony, wędlina. sałata zielona, kiełki. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa wiejska z kluseczkami. Galantyna z dorsza, sos chrzanowy. Ryż brązowy na sypko. Surówka szwedzka z ogórka kiszonego, pestki dyni, słonecznika.. Kompot rabarbarowy.

Babka marmurkowa (nasz wyp ). Herbata z cytryną. ARBUZ.

Pon.

17.06.19

Zupa ml- owsianka z rodzynkami. Rogalik, masło, wędlina, ser żółty. Talerz warzyw. TRUSKAWKA.

Zupa krupnik. Placuszki cukiniowe. Jogurt grecki z miodem do polania. Surówka z marchewka, jabłko. Kompot czarna porzeczka.

Pieczywo mieszane, masło,kiełbaski z 100% szynki na ciepło. Pomidorek cherry. Herbata owoce lasu. JABŁKO.

Wt.

18.06.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło,konfitura wiśniowa ,pieczeń z karkówki ( nasz wyr) sery żółte, twarogowe, sałata zielona. Kawa zbożowa- inka. Talerz warzyw. DAKTYLE.

Zupa grochówka. Kotlet mieliny z fileta kurczaka. Ziemniaki z koperkiem. Ogórek małosolny. Kompot rabarbarowy.

Krem twarogowy. Sałatka owocowa( arbuz, truskawka, winogrona, kiwi). Herbata z cytryną.

Śr.

19.06.19

Zupa ml- kasza jaglana. Bułeczki mieszane, masło,wędlina, jajko gotowane. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa kalafiorowa. Pierogi ruskie polane duszona cebulką. Surówka z pora, jabłko, marchewka. Kompot owocowy.

Kisiel z truskawką, ciasteczka kruche.

Czw.

20.06.19

DZIEŃ WOLNY. BOŻE CIAŁO .

Pią.

21.06.19

Pieczywo mieszane, masło, wędlina, konfitura, Talerz warzyw. Herbata owocowa. JABŁKO.

Zupa kapuśniak z kap, kiszonej. Jajko sadzone. Ziemniaki młode z koperkiem. Mizeria. Sok 100% multiwitamina.

Pieczywo mieszane, ser żółty, wędlina. Talerz warzyw. Kawa orkiszowa.

Pon.

24.06.19.

Pieczywo mieszane, masło,pasta z wędliny,miód. Talerz warzyw. Kakao. KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa ogórkowa. Makaron z serem twarogowym, mus z truskawki. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Bułeczki mieszane, masło, jajko gotowane, sałatka jarzynowa. Herbata z cytryną.

Wt.

25.06.19

Zupa ml- kasza manna. Rogal, masło,pasta twarogowa, wędlina sałata zielona .Talerz warzyw . JABŁKO.

Zupa z czerwonej soczewicy. Filet indyka w kapuście. Ziemniaki młode z koperkiem. Kompot rabarbarowy.

Deser budyniowy- czekoladowy (nasz wyr). ARBUZ.

Śr.

26.06.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna. z awokado, wędlina. Kawa zbożowa na mleku. Talerz warzyw. Deser biszkoptowy.

Zupa porowa z ryżem. Kotlet schabowy. Ziemniaki z koperkiem. Marchewka oprószana. Kompot owocowy.

Świderek drożdżowy – cukiernia tortex. Herbata z cytryną.

Czw. 27.06.19

Zupa ml- kasza kukurydziana. Bułeczki mieszane,masło, sałata zielona, wędlina, ser wędzony. Talerz warzyw. TRUSKAWKI..

Zupa z młodej kapusty. Naleśnik z duszonymi jabłkami i rodzynką. Kompot owocowy.

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski dobre na ciepło, ketczup, pomidorek cherry. Herbata żurawina- czarna porzeczka

Pią.

28.06.19

Pieczywo mieszane, masło jajecznica, szczypiorek, ogórek zielony. Talerz warzyw. Kawa orkiszowa na mleku. MORELE ŚWIEŻE.

Zupa koperkowa. Pulpety z ryby miruna, sos pomidorowy. Kasza gryczana biała na sypko. Surówka z białej rzodkwi i marchewki. Kompot rabarbarowy.

Babka cytrynowa (nasz wyp ). Sok 100% multiwitamina.