Kwiecień 2019

Pon.

1.04.19

Zupa ml- kasza kukurydziana. Bułeczki mieszane, masło, sałata zielona, ser żółty wędlina – żywiecka. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa kapuśniak z słodkiej kapusty. Kotlet mielony ( schab, karkówka) Ziemniaki z koperkiem. Fasolka szparagowa zielona z wody. Napój z cytrynowy, mięta świeża.

Budyń kokosowy ( nasz wyr), mus truskawki. Pierniczki w czekoladzie. Herbata owoce lasu.

Wt.

2.04.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony (nasz wyr), sery żółte,kiełki duo miód, sałata zielona. Kawa inka na mleku. Talerz warzyw. WINOGRONA .

Zupa pieczarkowa. WARENYKY ( pierożki ukraińskie z serem twarogowym i kaszą gryczaną.). Surówka porowa. Kompot wieloowocowy.

Bułeczki mieszane, masło,1/2 jajko gotowane, sałatka jarzynowa z ( cieciorką, fasola czerwona, kukurydza, ogórek kiszony, papryka kolorowa Herbata miętowa.

Śr.

3.04.19

Zupa ml- musli owocowe. Pieczywo mieszane, masło,pasta twarogowa, pasztet pieczony, kiełki. Talerz warzyw . DAKTYLE, ŚLIWKA .

Zupa wiosenna. Filet indyczy w sosie słodko- kwaśnym z dodatkiem ananasa świeżego( nasz wyr). Kasza pęczak na sypko. Kompot wieloowocowy.

Ciasto marchewkowe . Herbata z cytryną. JABŁKO.

Czw.

4.04.19

Pieczywo mieszane, masło kiełbaski dobre na ciepło, ogórek kiszony, ketchup. Kawa zbożowa Anatol. Talerz warzyw. KOKTAJL BANAN, ZIELONA PIETRUSZKA NA JOGURCIE GRECKIM.

BARSZCZ CZERNIHOWSKI. Kotlecik jajeczny. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z marchew, jabłko, ananas.. Napój pomarańcza, mięta świeża.

Deser twarogowy o smaku waniliowym. Bułeczka grahamka, masło. Herbatka pigwa/ truskawka.

Pią.

5.04.19

Zupa ml- zacierka. Rogalik , masło sałata zielona,wędlina, kiełki, ser wędzony. Talerz warzyw. Kakao. WINOGRONA.

Zupa pomidorowa z ryżem brązowym. Ryba – filet dorsza zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Sałata lodowa. Kompot wieloowocowy.

MŁYNCI – ukraińskie placuszki na zakwasie drożdżowym z dodatkiem słodkiej śmietany. Herbata z cytryną.

 

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

Zupy gotowane na warzywach.

SMACZNEGO

Pon.

8.04.19.

Pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty wędzony. Kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa . JABŁKO.

Zupa grochówka. Zapiekanka makaronowa. Surówka z kapusty kiszonej. Sok 100% owocowy.

Zupa ml- płatki orkiszowe. Pieczywo mieszane, masło pasta twarogowa , jajko. Talerz warzyw. DAKTYLE, MORELE.

Wt.

9.04.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane , masło,wędliny,sery różne jajko gotowane, sałata, Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. WINOGRONA BEZ PESTKOWE.

Rosół drobiowy z kluseczkami. Udziec kurczaka pieczony. Ziemniaki z koperkiem. Marchewka oprószana. Kompot owocowy.

Kisiel jagodowy z dodatkiem tartego jabłka, bita śmietana 30% ( nasz wyr). Ciasteczka kruche.

Śr.

10.04.19

Zupa ml-ryżanka. Pieczywo mieszane masło,sałata zielona, pasztet z mięsa kurczaka ( nasz wyr), konfitura truskawka. Talerz warzyw.  KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa kalafiorowa. Naleśnik z duszonymi jabłkami i rodzynką ( nasz wyr).  Kompot malinowy.

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica na szynce, szczypiorek. Pomidorki cherry. Herbata cytrynowo- miętowa.

Czw. 11.04.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta z ryby, wędlina, pomidorek cherry. Kawa orkiszowa. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa żurek z jajkiem.  Fileta indyka w płatkach kukurydzianych. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z białej rzodkwi i kaKompot wiśniowy.

Zupa ml- kasza manna. Bułeczka maślana , masło, posmarowana serkiem waniliowym. JABŁKO.

Pią.

12.04.19

Zupa ml- makaron gwiazdki.Pieczywo  mieszane, masło,pasta twarogowa wędlina, sałata zielona. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa zagraj z zacierką. Kotlet z ryby (miruna) Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kapusty czerwonej z dodatkiem pestki dyni, słonecznika.Napój cytryna, mięta świeża.

Tosty z serem żółtym, szynka, ogórek kiszony, ketchup. Kakao. 

Pon.

15.04.19

Zupa ml- płatki żytnie. Pieczywo mieszane, masło,wędlina , kiełki duo, pasta twarogowa. Talerz warzyw. BRZOSKWINIE W SYROPIE.

Zupa wiosenna. Placuszki z cukini. Jogurt grecki z miodem do polania. Sok 100% owocowy.

Bułeczki mieszane, masło, sałata zielona, polędwica sopocka, jajko. pomidorek cherry. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. JABŁKO.

Wt.

16.04.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło,sery żółte, szynka z piersi indyka, konfitura wiśniowa jajko, kiełki rzodkiewki, sałata zielona. Kakao. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa pomidorowa z makaronem. Udko kurczaka pieczone. Ziemniaki z koperkiem. Buraczki czerwone na ciepło. Kompot wieloowocowy.

Racuszki z jabłkiem. Napój cytrynowy z miętą młodą.

Śr.

17.04.19

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica na wędzonce, szczypiorek , pomidorek cherry. Talerz warzyw. Herbata z cytryną . JOGURT BISZKOPTOWY. DAKTYLE.

Zupa brokułowa. Kopytka ziemniaczane, sos pieczarkowy. Sałatka szwedzka z ogórka kiszonego (marchewka, pestki dyni, słonecznika,jabłko, papryka kolorowa). Kompot czarna porzeczka.

Zupa ml- płatki kukurydziane. Rogal ,masło,serek waniliowy, konfitura jagoda. JABŁKO.

Czw.

18.04.19

Zupa ml- kasza manna. Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona polędwica sopocka , ser żółty wędzony. Talerz warzyw. WINOGRONA CZERWONE.

Zupa barszcz czerwony. Potrawka z indyka w sosie chrzanowym. Ryż brązowy. Bukiet warzyw z wody. Napój pomarańcza, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło, wędlina , pasta z ryby i jaj. Talerz warzyw. Herbatka pigwa/ truskawka.

Pią.

19.04.19

Pieczywo mieszane, masło,pasta jajeczna, pasta twarogowa, kiełki, Talerz warzyw. Herbata owocowa. KIWI.

Zupa z zielonego groszku – krem. Ryba – filet dorsza w jarzynach po grecku. Ziemniaki z koperkiem. Kompot wieloowocowy.

Deser budyniowy – malinowy ( nasz wyr).Ciasteczka kruche JABŁKO.

Wt.

23.04.19

Pieczywo mieszane, masło konfitura jagoda, wędlina- żywiecka. Herbata z cytryną. Talerz warzyw. MORELA.

Zupa barszcz biały. Makaron ze twarogiem i szpinakiem. Kompot wieloowocowy.

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, jajko gotowane, wędlina. Talerz warzyw. Kakao. JABŁKO.

Śr.

24.04.19

Zupa ml- zacierka. Pieczywo mieszane, masło, wędzonka chłopska, pasta twarogowa. Talerz warzyw. WINOGRONA CZERWONE.

Zupa pieczarkowa. Pulpecik ( karkówka, schab),sos koperkowy. Surówka z kapusty kiszonej. Kasza gryczana biała Kompot jabłko- czarna porzeczka.

Bułeczki mieszane, masło, jajko gotowane 1/2, sałatka warzywna z dodatkiem cieciorki. Kawa orkiszowa na mleku. BANAN.

Czw.

25.04.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło,sery żółte,miód, pasztet domowy jajko, kiełki rzodkiewki, sałata zielona. Kakao. Talerz warzyw. KOKTAJL NA JOGURCIE GRECKIM JAGODOWY.

Zupa z soczewicy czerwonej. Naleśnik z twarogiem. Sałatka z owoców sezonowych. Napój cytrynowy, mięta świeża.

Tosty na pieczywie pszennym, masło,szynka, ser żółty, pomidorek cherry, ogórek kiszony. Herbatka pigwa/ truskawka. GRUSZKA.

Pią.

26.04.19

Zupa ml- musli tropikalne. Pieczywo mieszane, masło,pasta z ryby i jaj, pasta twarogowa, kiełki, Talerz warzyw. KALAREPKA- MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa wiejska. Gołąbki inaczej ( łopatka , kapusta słodka, ryż biały). , sos pomidorowy Ziemniaki z koperkiem. Kompot wiśniowy.

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, schab pieczony ( nasz wyr), jajko gotowane. Talerz warzyw. Kawa zbożowa na mleku. JABŁKO.

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

29.04.19

Zupa ml- makaron. Pieczywo mieszane, masło, pierś opiekana z fileta indyka, miód, kiełki pora. Talerz warzyw. JABŁKO, ŚLIWKA SUSZONA BEZ PESTKI.

Zupa z świeżych ogórków. Kluseczki leniwe z sera twarogowego. Surówka z marchewka, brzoskwinia, ananas świeży. Kompot jagodowy.

Bułeczki mieszane, masło, jajecznica na szynce, szczypiorek. Pomidorek cherry. Kawa orkiszowa na mleku.

Wt.

30.04.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, sery żółte twarogowe, wędliny, jajko, kiełki rzodkiewki, sałata zielona. Kakao. Talerz warzyw. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa żurek z jajkiem. Kotlet schabowy w ziarnie sezamu. Ziemniaki z koperkiem. Brokuły świeże z wody. Napój cytryna, mięta.

Zupa ml- płatki kukurydziane. Rogalik,masło, konfitura wiśniowa. JABŁKO.

   

1 MAJ DZIEŃ WOLNY

 

Czw.

2.05.19

Pieczywo mieszane, masło,wędlina, serek waniliowy. Herbata owoce lasu. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa pomidorowa z ryżem. Jajko sadzone. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kapustykiszonej. Sok 100% multiwitamina.

Pieczywo mieszane, masło,wędlina, miód, sałata zielona. Talerz warzyw Kakao. MORELE SUSZONE.

3 MAJ DZIEŃ WOLNY

ws-row cols=1 id=”cols1″]