Listopad 2018

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

5.11.18.

Zupa ml- kasza jaglana. Chleb wiejski, słonecznikowy, masło miód, wędlina. Talerz warzyw. ANANAS ŚWIEŻY.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami. Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym. Surówka z marchewki, jabłko, rodzynka. Napój cytryna, mięta młoda.

Zapiekanka na bułce bagietka, szynka tostowa z fileta indyka, ser żółty, ogórek kiszony, ketchup. Herbata żurawina/ porzeczka czarna.

Wt.

6.11.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki, chleb mieszany , masło, wędlina, kiełki rzodkiewki, pasztet pieczony,pasta twarogowa, serek waniliowy jajko. Talerz warzyw. Herbata melisa z pomarańczą. JOGURT BISZKOPTOWY.

Zupa zagraj z zacierką. Dorsz zapiekany z jarzynach. Ziemniaki z koperkiem. Kompot owocowy.

Zupa mleczna- płatki kukurydziane corn. Rogalik z masłem. JABŁKO.

Śr.

7.11.18

Zupa ml- kasza manna. Bułki grahamka, kajzerka, masło, sałata, wędlina,ser wędzony, kiełki pora. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa wiosenna. Placuszki ziemniaczane z dodatkiem marchewki. Jogurt grecki z miodem do polania. Kompot owocowy.

Chleb mieszany, kiełbaski pyszne na ciepło, pomidorek cherry. Herbatka z cytryną .

Czw.

8.11.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Rogal, bułki mieszane,masło, wędlina, pasta z tuńczyka, pasta z jaj, kiełki jarmuż ,konfitura jagoda. Talerz warzyw, kawa zbożowa- Anatol. JABŁKO.

Zupa fasolowa. Pulpecik z fileta kurczaka w sosie koperkowym. Kasza gryczana i jęczmienna na sypko. Buraczki czerwone. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Racuszki drożdżowe , mus truskawkowo- malinowy Kakao. BANAN.

Pią. 9.11.18

Chleb mieszany, masło, jajecznica, szczypiorek. Herbata z cytryną . KOKTAJL BANANOWY Z ZIELONA PIETRUSZKĄ.

Zupa barszcz ukraiński. Kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowy. Surówka z kapusty pekińskiej, pestki dyni, słonecznika, marchewka, kukurydza.. Kompot owocowy.

Zupa ml- kluseczki lane. Bułeczka maślana posmarowana masłem. MANDARYNKA.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

Pon.

12.11.18.

Dzień wolny.

Wt.

13.11.18

STÓŁ SZWEDZKI – Chleb mieszany , masło, schab pieczony, serek waniliowy , miód kwiatowy ser żółty- wędzony. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa grochówka. Spaghetti z mięsem i bukietem warzyw. Napój cytryna , mięta młoda.

Rogalik z masłem, czekodżem śliwkowy. Herbatka rumiankowa WINOGRONA.

Śr.

14.11.18

Zupa ml- owsianka z dodatkiem rodzynek. Bułki grahamka wrocławska, masło, sałata zielona wędlina- kiełbasa żywiecka,pasta twarogowa,kiełki DUO. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa ogórkowa. Kotlet schabowy w ziarnach sezamu. Ziemniaki z koperkiem. Marchewka z zielonym groszkiem na ciepło. Kompot owocowy.

Deser- kasza manna z malinami. Biszkopty Mandarynka. Herbatka lipowa.

Czw.

15.11.18

STÓŁ SZWEDZKI – Bułki kajzerka, wielozbożowa, masło, wędlina- wędzok, czekodżem brzoskwiniowy,ser żółty. Talerz warzyw, kawa zbożowa-Anatol. ANANASY ŚWIEŻE.

Zupa chrzanowa z jajkiem. Pierogi ruskie. Sałatka z ogórka zielonego, rzodkiewka, szczypior. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Chleb mieszany, masło, pasta z ryby, pasztet pieczony,kiełki jarmuż, pomidorek cherry. Talerz warzyw. Herbata pigwa/ truskawka.

Pią. 16.11.18

Zupa ml- makaron. Chleb mieszany,masło,miód, sałata zielona, kiełki rzodkiewki,szynka z indyka. Talerz warzyw. KIWI.

Zupa ziemniaczana. Galantyna z ryby miruna, sos pomidorowy. Ryż brązowy na sypko. Surówka porowa. Kompot jabłko-jagoda.

Chałka warkocz z masłem. Kakao. GRUSZKA.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

Pon.

19.11.18.

Zupa ml- musli owocowe. Chleb mieszany, masło, sałata zielona, ser żółty, polędwica sopocka. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa ryżanka z mini pulpecikiem. Racuszki z jabłkiem. Napój cytryna, mięta młoda.

Bułeczka maślana posmarowana masłem i miodem. Kawa inka na mleku.MANDARYNKA.

Wt.

20.11.18

STÓŁ SZWEDZKI –bułeczki mieszane , masło, wędlina- żywiecka, pasta jajeczna, ser żółty, kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa z zielonego groszku- kremowa. Schab duszony w sosie pieczeniowym. Kasza gryczana na sypko. Buraczki czerwone. Kompot owocowy.

Krem twarogowy z ananasem i brzoskwinią. Herbatka miętowa.

Śr.

21.11.18

Zupa ml-płatki żytnie. Chleb mieszany, masło, sałata zielona, polędwica sopocka, miód kwiatowy. Talerz warzyw. KOKTAJL BANANOWO TRUSKAWKOWY NA JOGURCIE GRECKIM(nasz wyr).

Zupa kapuśniak ze sł,kapusty. Kotlet mielony z fileta indyka. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z selera. Kompot owocowy.

Kisiel jagodowy , bita śmietana 30%. Pierniki serca w czekoladzie. JABŁKO.

Czw.

22.11.18

STÓŁ SZWEDZKI –chleb mieszany, masło , jajecznica wędlina, kiełki duo, sałata zielona ser żółty. Talerz warzyw, kawa inka na mleku.MANDARYNKA,

Zupa barszcz biały. Naleśnik z twarogiem z dodatkiem konfitury owocowej. Napój cytryna, mięta młoda.

Chleb mieszany, masło,kiełbaski pyszne na ciepło, ketchup, ogórek kiszony. Herbata owoce lasu.

Pią. 23.11.18

Zupa ml-kasza kukurydziana. Bułka kajzerka, grahamka, masło,czekodźem śliwkowy, wędlina- pierś pieczona z indyka, kiełki pora. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa pomidorowa z makaronem. Ryba zapiekana – dorsz . Ziemniaki z koperkiem. Kapusta kiszona- duszona na ciepło. Kompot owocowy.

Świderek drożdżowy z kruszonką – cukiernia tortex. Herbatka melisa- pomarańcza. JABŁKO.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

Pon.

26.11.18.

Zupa ml- zacierka. Bułeczki mieszane, masło, sałata zielona wędlina- żywiecka, pasta twarogowa. Talerz warzyw BANAN.

Zupa kalafiorowa. Filet indyka w sosie słodko- kwaśnym ( nasz wyr )z dodatkiem ananasa świeżego. Kasza kuskus. Napój cytrynowo- mandarynkowy, mięta młoda.

Chleb mieszany, masło, jajko gotowane na twardo, sałatka warzywna z kiełkami brokuła. Herbata rumiankowa.

Wt.

27.11.18

STÓŁ SZWEDZKI –chleby mieszane , masło, wędlina, pasta rybna, ser żółty, konfitura truskawka .Talerz warzyw. Kawa anatola. JOGURT KREMOWY.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Gołąbki inaczej w sosie pomidorowym Ziemniaki opiekane. Kompot jagodowy z jabłkiem.

Babka marmurkowa z lukrem ( nasz wyp). Herbatka miętowo- lipowa.  MANDARYNKA.

Śr.

28.11.18

Chleb mieszany, masło, kiełbaski dobre na ciepło, pomidorek cherry. Keczup. Herbata żurawinowa. GRUSZKA.

Zupa pieczarkowa z makaronem. Kopytka ziemniaczane. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zupa ml- płatki kukurydziane. Rogal z masłem, czekodżem śliwkowy. JABŁKO.

Czw.

29.11.18

STÓŁ SZWEDZKI-bułeczki mieszane, masło,pasztet pieczony, kiełki jarmuż, ser żółty-wędzony,miód. Talerz warzyw, kawa anatol. MARCHEWKA I KALAREPKA DO CHRUPANIA

Zupa jarzynowa. Makaron z serem twarogowym o smaku waniliowym.Sałatka z owoców sezonowych. Kompot czarna porzeczka z jabłkiem.

Chleb mieszany, masło,jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorek cherry. Herbata lipowa.

Pią. 30.11.18

Zupa ml-kluseczki lane. Rogalik masło,sałata zielona, wędlina, ser Almette z pomidorem. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa neapolitańska. Ryba – filet miruny w sosie greckim. Ziemniaki z koperkiem. Kompot wieloowocowy.

Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkiem o smaku cynamonowym. Jogurt grecki z miodem . Herbatka pigwa/ truskawka.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

 

 

[/cws-widget][/col][/cws-row] ws-row cols=1 id=”cols1″]