Luty 2019

Pon.4.02.19.

Zupa ml- kasza manna. Bułka wielozbożowa, wrocławska, masło konfitura truskawkowa, wędlina. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa krupnik. Naleśnik z twarogiem. Mus malinowy. Napój cytryna, mięta.

Pieczywo mieszane, masło jajko, sałata zielona, pierś indyka opiekana. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa.

Wt.5.02.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane, masło, pasztet pieczony, sery, jajko gotowane, czekodżem brzoskwinia . Kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Kakao. DESER JOGURTOWY.

Zupa zagraj. Filet z piersi indyka w sosie koperkowym. Ryż na sypko. Surówka marchewka z chrzanem. Kompot owocowy.

Racuszki z jabłkiem. Herbata z cytryną.

Śr.6.02.19

Zupa ml-płatki kukurydziane. Rogal, masło, miód, wędlina, pomidorek cherry. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty. Kotlet ziemniaczany w pieczarkach. Kompot owocowy.

Tosty na ciepło na bułce wrocławskiej ( ser żółty, szynka, ogórek kiszony, kiełki lucerny). Herbata z cytryną.

Czw.7.02.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli wędzonej, pasta twarogowa . Herbata owoce lasu. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Schab duszony w sosie musztardowym. Kasza pęczak na sypko. Surówka z czerwonej kapusty. Napój pomarańcza, mięta.

Babka marmurkowa (nasz wyr). Mleko.

Pią. 8.02.19

Zupa ml- makaron. Bułeczki mieszane, masło,ser żółty wędzony wędlina, sałata zielona. Talerz warzyw. MANDARYNKA

Zupa ogórkowa. Dorsz zapiekany w jarzynach. Ziemniaki z koperkiem.Kompot owocowy.

Kisiel owocowy z dodatkiem jabłka, bita śmietana 30%( nasz wyr). Biszkopty.

Pon. 11.02.19

Zupa ml- kasza kuskus. Rogalik masło, serek waniliowy, wędzok. Talerz warzyw. MANDARYNKA

Zupa pomidorowa z kluseczkami. Kotlecik mielony z indyka. Ziemniaki z koperkiem. Bukiet warzyw z wody. Kompot jabłko- czarna porzeczka.

Deser budyniowy o smaku kokosowym(nasz wyr). Herbatniki kruche -słoneczniki..  JABŁKO.

Wt.

12.02.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, sery żółte,serek  waniliowy , wędlina żywiecka, czekodżem śliwka. Kawa na mleku Anatol. Talerz warzyw. KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa wiosenna. Makaron świderki ze szpinakiem i twarogiem.Surówka marchewka, jabłko, brzoskwinia. Napój cytryna, mandarynka, mięta młoda.

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica , szczypiorek, ogórek kiszony. Herbatka lipowa.

Śr.

13.02.19

Pieczywo mieszane, masło,pasta z makreli wędzonej, wędlina, sałata zielona. Herbata z cytryną. Talerz warzyw. KIWI.

Zupa barszcz biały z jajkiem. Pierogi z mięsem ( nasz wyr). Surówka z kapusty kiszonej. Kompot wieloowocowy.

Zupa ml- musli tropikalne. Bułeczka maślana . JABŁKO.

Czw.

14.02.19

Zupa ml- zacierka. Bułeczki mieszane, masło, wędlina,sałata. Miód. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa marchewkowa – krem. Kotlet schabowy Ziemniaki z koperkiem.Fasolka szparagowa zielona z wody. Napój cytryna, mięta.

Krem twarogowy z brzoskwinią i ananasem. Herbata rumiankowa.

Pią. 15.02.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, sałata zielona, wędlina. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. JABŁKO.

Zupa neapolitańska. Filet z miruny zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Sałata lodowa. Kompot wieloowocowy.

Ryż jaśminowy na sypko,mus truskawkowy. WINOGRONA. Herbata z cytryną.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

Zupy gotowane na warzywach.

SMACZNEGO

Pon. 18.02.19

Pieczywo mieszane, masło, sałata lodowa, pasta twarogowa, kiełbasa żywiecka. Talerz warzyw. Kakao. JABŁKO.

Rosół po królewsku z makaronem nitka. Udziec kurczaka gotowany. Ziemniaki z koperkiem. Kalafior z wody. Kompot wieloowocowy.

Deser z kaszki kukurydzianej (nasz wyr) , mus malinowy. Herbata z cytryną.

Wt.

19.02.19

STÓŁ SZWEDZKI  – Pieczywo mieszane, masło, schab pieczony (nasz wyr),sery żółte, wędzone, miód, kiełki pora. Herbata żurawinowa. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa kapuśniak z słodkiej kapusty. Kotlecik jajeczny. Ziemniaki z koperkiem . Surówka z białej rzepy Napój pomarańczowy, mięta świeża.

Zupa ml- płatki orkiszowe z dodatkiem rodzynek. Rogal, masło,konfitura truskawkowa. BANAN.

Śr.

20.02.19

Zupa ml- kluseczki lane. Pieczywo mieszane, masło,pasta z ryby i jaj pieczeń drobiowa ( nasz wyr) sałata lodowa. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa grochówka. Zrazy duszone w sosie śmietankowo- musztardowym. Kasza bulgur na sypko. Surówka z szwedzka ( ogórek kisz, marchewka, pestki dyni, słonecznika, ananas świeży, kukurydza). Kompot wieloowocowy.

Bułeczka maślana posmarowana masłem. Koktajl mleczny z bananem i zieloną pietruszką (nasz wyr).

Czw.

21.02.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, sery żółte,jajko, pasztet, wędlina. Talerz warzyw. Kakao. DESER BISZKOPTOWY.

Zupa brokułowa. Placuszki ziemniaczane Jogurt grecki z miodem do polania. Kompot wieloowocowy.

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski pyszne na ciepło Surówka z marchewki chrzanu jabłka. Herbata z cytryną.

Pią.

2

2.02.19

Zupa ml- kasza manna. Bułeczki mieszane, masło, pasta twarogowa wędlina, kiełki jarmuż. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa żurek na wędzonce. Klopsik z ryby dorsz duszony w sosie pomidorowym. Ryż biały na sypko. Surówka z seler, pora, marchewka, jabłko. Napój cytrynowy.

Chałka warkocz , masło. Kawa inka na mleku. MANDARYNKA.

Pon.

25.02.19.

Zupa ml- kasza jaglana. Pieczywo mieszane, masło, wędzonka chłopska, miód. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa ziemniaczana. Spaghetti z filetem indyka , pieczarką , sos neapolitański. Surówka z kapusty kiszonej. Napój mandarynkowy, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło jajecznica, szczypiorek, pomidorek cherry. Herbata z cytryną.

Wt.

26.02.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane, masło,szynka tostowa , sery różne , jajko gotowane,sałata, konfitura truskawkowa. Talerz warzyw Herbata owoce lasu. JABŁKO.

Zupa fasolowa. Kotlet mielony (karkówka) z dodatkiem ziaren se. Ziemniaki z koperkiem Buraczki czerwone na ciepło. Kompot owocowy.

Zupa ml- płatki kukurydziane. Bułeczka wielozbożowa, masło, pasta twarogowa, wędlina- żywiecka. kiełki poraTalerz warzyw.

Śr.

27.02.19

Zupa ml-ryżanka.Bułeczki mieszane masło,sałata,ser wędzony wędlina- pierś opiekana z fileta indyka. Talerz warzyw. MARCHEWKA- KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa barszcz ukraiński. Makaron z musem twarogowym. Sałatka z owoców sezonowych ( kiwi, winogrona, ananas, brzoskwinia). Napój cytrynowy, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło, pasta z ryby, jaj, wędlina.Talerz warzyw. Herbata miętowa JABŁKO.

Czw. 28.02.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, jajecznica, wędliny, serek waniliowy, kiełki jarmuż, szczypior czekodźem brzoskwiniowy. Herbata żurawinowa. Talerz warzyw. MORELE.

Zupa pomidorowa z ryżem.Schab duszony kapuście słodkiej i kiszonej. Ziemniaki z koperkiem. Powiedział Bartek że dziś tłusty czwartek- PĄCZEK Kompot owocowy.

Zupa ml- kasza kuskus i kukurydziana. Rogalik, masło, sałata, wędlina, miód. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Pią. 01.03.19

Zupa ml- kasza jęczmienna. Bułeczki mieszane, masło,pasta twarogowa wędlina, sałata zielona. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa z zielonego groszku- kremowa. Dorsz zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pestki dyni, słonecznika, papryka kolorowa). Kompot owocowy.

Deser galaretkowy, bita śmietana 30%( nasz wyr),  ciasteczko kruche.  Herbata lipowa.  KIWI.

ws-row cols=1 id=”cols1″]