Luty 2020

Pon.

3.02.20

Zupa ml- kasza manna. Bułeczki wielozbożowe, kajzerki, masło, sałata zielona,pasta twarogowa. polędwica sopocka. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty. Kotlet schabowy w sezamie. Ziemniaki z koperkiem. Fasolka zielona szparagowa na ciepło. Kompot.

Ryż na sypko , mus truskawkowy. Herbata z cytryną. BANAN.

Wt.

4.02.20

STÓŁ SZWEDZKI –                       chleb graham, baltonowski, słonecznikowy, masło,sałata zielona, konfitury pasztet,sery żółte, wędzone, jajko, kiełki lucerny. Talerz warzyw. Kawa zbożowa na mleku. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa fasolowa. Zrazy duszone w sosie pieczeniowym. Kasza pęczak na sypko. Buraczki czerwone. Kompot .

Racuszki z jabłkiem.

Kakao.

Śr.

5.02.20

Zupa ml- zacierka. Bułeczki wrocławskie, grahamki, masło schab biały, ser żółty. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa szpinakowa z jajkiem. Pierogi ruskie .Surówka seler, jabłko, marchew, rodzynki. Kompot.

Rogal, masło, wędlina, miód. Kawa inka na mleku. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Czw. 6.02.20

Chleb wiejski, wielozbożowy, masło, pasta z ryby i jaj, pasta z szynki, kiełki brokuła. Talerz warzyw. Kakao. BANAN.

Zupa barszcz ukraiński z dodatkiem fasolki szparagowej zielonej.

Kotlet ziemniaczany w pieczarkach. Surówka z kapusty słodkiej( pestki dyni, słonecznika , kukurydza, marchewka, szczypiorek). Kompot.

Zupa ml- płatki kukurydziane. Bułeczka maślana, ser biały,  masło. WINOGRONA.

Pią.

7.02.20

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal, masło, wędlina- wędzok,  sałata zielona, konfitura jagoda. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa ogórkowa z ryżem. Ryba Miruna zapiekana w sosie greckim. Ziemniaki z koperkiem. Kompot.

Babka cytrynowa ( nasz wyr). Herbata owoce lasu. JABŁKO.

Pon.

10.02.20

Zupa ml- kasza jaglana.                 Bułka grahamka,kajzerka, masło,ser żółty, wędlina. Talerz warzyw. MANDARYNKA.

Zupa wiosenna. Spaghetti z mięsem mielonym. Ogórek kiszony. Napój cytryna, mięta.

Chleb słonecznikowy, baltonowski, masło, pasta z makreli, sałata zielona, wędlina, kiełki. Herbata owoce lasu.

Wt.

11.02.20

STÓŁ SZWEDZKI -chleb razowy,baltonowski, graham, masło,sałata zielona, wędliny różne, sery żółte, białe, jajko, miód kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Kakao.JOGURT BISZKOPTOWY .

Zupa pomidorowa z ryżem. Udziec kurczaka pieczony. Ziemniaki z koperkiem .Surówka z białej rzodkwi i marchewki. Kompot.

Zupa ml- płatki orkiszowe z dodatkiem rodzynek. Bułka maślana, masło,konfitura owoce lasu. JABŁKO.

Śr.

12.02.20

Zupa ml-  makaron.                                 Bułka  wieolzbożowa, wrocławska, masło, sałata zielona, wędlina, pasta z jaj i awokado. Talerz warzyw. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa żurek z jajkiem. Naleśnik z serem twarogowym. Sałatka owocowa ( winogrona czerwone, kiwi, ananas św, brzoskwinia, rodzynki). Napój cytryna, mięta.

Chleb wiejski, słonecznikowy, masło, kiełbaski pyszne na ciepło, ketczup. Pomidorki cherry. Herbata lipowa.

Czw.

13.02.20

Chleb graham, baltonowski, masło sałata zielona, wędlina, pasta z makreli wędzonej. Kawa inka. Talerz warzyw. DAKTYLE- MORELE.

Zupa krupnik. Schab duszony w kapuście kiszonej i słodkiej. Ziemniaki z koperkiem. Kompot.

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal, masło, miód. MANDARYNKA.

Pią. 14.02.20

Zupa ml- kasza kuskus.    Bułka grahamka, kajzerka, masło, pasta twarogowa, wędlina. Talerz warzyw. KIWI.

Zupa grochówka. Kotlet mielony z ryby-Dorsz. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z pora. Kompot.

Ciasto marchewkowe( nasz wyr). Herbata z cytryną. JABŁKO.

Pon.

17.02. 20

Chleb wiejski,słonecznikowy, masło, sałata zielona, polędwica sopocka, ser żółty, kiełki brokuła. Kakao. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa ogórkowa z makaronem gwiazdki. Kotlet mielony z fileta indyka. Ziemniaki z koperkiem. Bukiet warzyw na ciepło. Kompot.

Zupa ml- kasza manna. Rogal, masło,konfitura malinowa. BANAN.

Wt.

18.02.20

Stół szwedzki – chleb graham baltonowski, wielozbożowy masło, wędlina, pasztet pieczony, sery różne, miód, jajko, kiełki. Talerz warzyw. Kawa zbożowa-Anatol. GRUSZKA.

Zupa kalafiorowa. Placuszki ziemniaczano- marchewkowe. Jogurt grecki z miodem do polania. Kompot.

Chleb razowy, wiejski jajecznica na wędzonce, szczypior,pomidorek cherry. Herbata z cytryną. JABŁKO.

Śr.

19.02.20

Zupa ml- owsianka. Chleb razowy, wiejski, masło, sałata zielona, wędlina, konfitura truskawkowa Talerz warzyw. ŚLIWKA SUSZONA

Zupa barszcz czerwony z dodatkiem fasoli białej. Kluseczki leniwe polane masłem. Surówka marchewka, jabłko. Napój cytryna, mięta.

Zapiekanka na bułce wrocławskiej , masło, szynka tostowa z indyka, ser żółty, ketchup, ogórek zielony. Herbata melisa- pomarańcza.

Czw.

20.02.20

Chleb baltonowski, wielozbożowy, masło, pasta z wędliny, pasta z ryby i jaj. Kakao. Talerz warzyw.                      BANAN.

 

Zupa z zielonego groszku- krem. Klopsik z mięsa wieprzowego. Kasza  na sypko. Surówka szwedzka z ogórka kiszonego( pestki dyni, słonecznika, jabłko, marchew, kukurydza, papryka kolorowa). Kompot.

POWIEDZIAŁ BARTEK, ŻE DZIŚ TŁUSTY CZWARTEK. Pączek. Herbata z cytryną. JABŁKO.

Pią. 21.02.20

Zupa ml- płatki orkiszowe. Bułki wieloziarnista, kajzerka, masło,sałata zielona, wędlina, ser żółty – wędzony Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa ryżanka.Dorsz zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Kapusta czerwona zasmażana( na ciepło). Kompot.

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona , szynka z fileta indyka, jajko gotowane.Talerz warzyw. Herbata z cytryną.

Pon 24.02.20

Zupa ml- kluseczki lane. Bułka zbożowa, wrocławska, masło, miód wielokwiatowy, filet indyka wędzony,sałata zielona. Talerz warzyw. DESER JOGURTOWY.

Zupa barszcz biały z jajkiem. Makaron z twarogiem i szpinakiem . Surówka marchew, jabłko, chrzan. Napój pomarańcza, mięta.

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski pyszne na ciepło. Ketchup, ogórek kiszony. Herbata czarna porzeczka z cytryną.

Wt.

25.02.20

Stół szwedzki -chleb graham, słonecznikowy, wiejski, masło, sery żółte, serek waniliowy, wędliny, konfitura z rabarbaru, jajko, kiełki rzodkiewki. Talerz warzyw. Kawa inka. MORELE, DAKTYLE

Zupa brokułowa. Wątróbka drobiowa z indyka. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kap, kiszonej z dodatkiem( jabłko, marchewka, szczypiorek,śliwka suszona).Kompot.

Deser z kaszki kukurydzianej, mus truskawko- bananowy. JABŁKO.

Śr.

26.02.20

Zupa ml- kasza kuskus. Chleb zbożowy, baltonowski, masło, kiełki, pasta z ryby i jaj, sałata zielona, wędliny. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Kopytka ziemniaczane polane duszoną cebulką. Surówka z świeżego kalafiora i marchewki. Kompot.

Bułeczka maślana posmarowana masłem , pasta twarogowa. Kakao. GRUSZKA.

Czw. 27.02.20

Chleb słonecznikowy, wiejski, bułeczki,  masło, jajecznica ,szczypior, pomidorek cherry.  Kawa – Anatol. POMARAŃCZA

Zupa soczewicy czerwonej. Karkówka duszona w sosie pieczeniowym. Ryż brązowy na sypko. Surówka z selera, marchwi, rodzynek. Kompot.

Kisiel malinowy z dodatkiem tartego jabłka, bita śmietana 30%- nasz wyr. Pierniczki.

Pią. 28.02.20

Zupa ml- ryżanka. Rogal, masło, ser żółty,wędlina, sałata zielona, kiełki jarmuż.   Talerz warzyw . WINOGRONA.

Zupa marchewkowa – krem z makaronem gwiazdki. Naleśnik z mięsem. Sałata lodowa z papryką kolorową, ogórek zielony, pestki dyni, słonecznika. Napój cytryna, mięta.

Pieczywo mieszane, masło, jajko gotowane 1/2 , sałatka jarzynowa. Herbata żurawinowa. JABŁKO.