Marzec 2019

Pon. 4.03.19

Zupa ml- makaron nitka. Rogal, masło, konfitura truskawka, schab pieczony- biały. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa zagraj z kluseczkami .Naleśnik z serem o smaku waniliowym, mus malinowy. Napój mandarynka, pomarańcza, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło, jajko ½ gotowane , sałatka warzywna. Herbata z cytryną.

Wt.

5.03.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa sery wędzone, wędliny, miód, jajko, sałata, pomidorek cherry Herbata owoce lasu. Talerz warzyw. KIWI.

Zupa z świeżego brokuła. Kopytka ziemniaczane. Surówka z kapusty czerwonej z dodatkiem pestek dyni i słonecznika. Kompot czarna porzeczka.

Zupa ml- musli owocowe. Bułeczka maślana posmarowana masłem. GRUSZKA.

Śr.

6.03.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli wędzonej, pasztet drobiowy, ogórek kiszony. Talerz warzyw. Kawa zbożowa-Anatol KOKTAJL TRUSKAWKOWY z dodatkiem KIWI NA JOGURCIE GRECKIM -NASZ WYR.

Zupa szpinakowa z jajkiem. Kotlet mielony z ryby Miruna. ziemniaki z koperkiem Sałata lodowa – surówka. Kompot wieloowocowy.

Świderek drożdżowy – cukiernia tortex. Herbata melisa- pomarańcza. JABŁKO.

Czw.

7.03.19

Zupa ml- zacierka. Bułeczki mieszane, masło,sery żółte,sałata lodowa, wędlina. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa wiosenna. Łazanki z pieczarką i kapusta kiszona. Kompot jabłko- malina.

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski pyszne na ciepło, pomidorek cherry, ketchup. Herbata z cytryną.

Pią.

8.03.19

Pieczywo mieszane, masło jajecznica na wędzonce, szczypiorek , ogórek kiszony Herbata z cytryną. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa koperkowa z ryżem. Filet – dorsz duszony w jarzynach po grecku Ziemniaki z koperkiem. Kompot wieloowocowy.

Krem twarogowy z brzoskwinią. Rogal, masło. Kawa zbożowa na mleku.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

Zupy gotowane na warzywach.

SMACZNEGO

 

Pon.

11.03.19

Zupa ml- k. jaglana. Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa, wędzonka ustrzycka, sałata zielona. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa krupnik. Placuszki cukinia- ziemniaki . Jogurt grecki. Surówka z marchew, jabłko, chrzan śmietankowy. Kompot wieloowocowy.

Pieczywo mieszane, masło pasta z makreli wędzonej i jaj,wędlina. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa.

Wt.

12.03.19

STÓŁ SZWEDZKI –                        Pieczywo mieszane, masło, sery wędzone waniliowy, wędliny, miód, jajko, sałata. Herbata z cytryną. Talerz warzyw. MORELE. KALAREPKA.

Zupa barszcz czerwony. Filet indyka w sosie koperkowym. Kasza jęczmienna i gryczana. Surówka z kapusty słodkiej. Kompot czarna porzeczka z jabłkiem.

Zupa ml-płatki kukurydziane. Bułeczka wrocławska, masło, konfitura owocowa. MANDARYNKA.

Śr.

13.03.19

Pieczywo mieszane, masło, 1/2jajka gotowanego, sałatka jarzynowa. Kawa zbożowa-Anatol. BRZOSKWINIA W SYROPIE.

Zupa neapolitańska. Kotlet mielony ( łopatka, schab). Ziemniaki z koperkiem. Kalafior z brokułem na ciepło. Napój mandarynka, cytryna, mięta świeża.

Ryż zapiekany z jabłkiem bananem i rodzynkami. Jogurt grecki z miodem do polania. Herbata lipowa.

Czw.

14.03.19

Zupa ml- kasza kukurydziana. Pieczywo mieszane, masło,czekodżem truskawka, sałata , wędlina. Talerz warzyw. DESER BISZKOPTOWY.

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty. Filet dorsza zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Surówka seler, jabłko. Kompot wieloowocowy.

Budyń czekoladowy (nasz wyr).Ciasteczka kruche. MANDARYNKA.

Pią.

15.03.19

Pieczywo mieszane, masło, wędzonka ustrzycka, ser żółty, sałata. Kawa inka na mleku. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym. Surówka marchewka, brzoskwinia, rodzynka. Napój cytryna, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica, szczypiorek, pomidorek cherry. Herbata owocowa.

Pon.

18.03.19

Zupa ml- płatki orkiszowe. Rogalik masło, pasta twarogowa, żywiecka, kiełki duo. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa kalafiorowo- brokułowa. Racuszki z jabłkiem. Mus truskawkowy. Napój pomarańcza, mięta świeża.

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, jajko gotowane pasztet domowy. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa BANAN.

Wt.

19.03.19

STÓŁ SZWEDZKI – Pieczywo mieszane, masło, sery żółte, białe, polędwica sopocka,jajko, konfitura jagoda,sałata zielona. Kawa inka na mleku.Talerz warzyw . GRUSZKA.

Zupa pomidorowa z makaronem nitki. Kotlet schabowy w ziarnie sezamu Ziemniaki z koperkiem. Marchewka oprószana z zielonym groszkiem. Kompot wieloowocowy

Babka piaskowa o smaku cytrynowym. Koktajl czarna porzeczka na jogurcie greckim( nasze wyr).

Śr.

20.03.19

Zupa ml- owsianka z rodzynką. Bułeczki mieszane, masło,miód, pierś pieczona z indyka, kiełki . Talerz warzyw KALAREPKA- MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa fasolowa. Wątróbka indycza w formie kotlecika. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z białej rzodkwi. Kompot jabłko- malina.

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona,pasta z makreli wędzonej i jaj, żywiecka. Talerz warzyw Kakao. MANDARYNKA.

Czw.

21.03.19

Pieczywo mieszane, masło,sałata zielona, schab pieczony, jajko gotowane. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. BANAN.

Zupa barszcz biały z ziemniakami Krokiety z pieczarką i kapustą kiszoną ( nasz wyr). Napój mandarynka, mięta świeża.

Zupa ml- kasza kukurydziana. Bagietka, masło, konfitura truskawkowa, pasta twarogowa ze szpinakiem JABŁKO.

Pią.

22.03.19

Zupa ml- kasza jęczmienna Bułeczki mieszane, masło,szynka tostowa z indyka, ser żółty, sałata zielona. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Galantyna z ryby miruna , sos pomidorowy. Kasza gryczana biała. Surówka z ogórka kiszonego z dodatkiem ( jabłko,papryka kolorowa, kukurydza, marchew, pestki dyni, słonecznika). Kompot wieloowocowy.

Chałka warkocz , masło, mleko. BAKALIE(MORELA, ŚLIWKA BEZ PESTKI).

ws-row cols=1 id=”cols1″]