Październik 2018

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

08.10.18.

Zupa ml- kasza manna. Bułka grahamka, kajzerka, masło,sałata, kiełbaska krakowska sucha, ser almette o smaku czosnku. Talerz warzyw. Kiełki brokuła. JABŁKO.

Zupa neapolitańska z makaronem gwiazdki. Kotlecik z fileta indyka w sezamie. Ziemniaki opiekane. Surówka z kapusty kiszonej. Napój pomarańcza mięta młoda.

Deser jogurtowy. Piernik-ciasteczko. BANAN.

Wt.

09.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany,masło, nabiał, pasta z wędliny,ser wędzony, konfitura, pomidorek cherry. Talerz warzyw. Herbata owoce lasu. WINOGRONA.

Zupa koperkowa z ryżem. Filet z dorsza w sosie warzywnym po grecku. Ziemniaki z koperkiem. Kompot jabłkowo- porzeczkowy.

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal z masłem. GRUSZKA.

Śr.

10.10.18

Zupa ml- makaron muszelka. Bułka zbożowa, wrocławska, masło, miód, wędlina, sałata zielona. Talerz warzyw. KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa barszcz biały z jajkiem. Kluseczki leniwe polane masłem z bułka tartą. Surówka z marchewki i ananasa. Kompot owocowy.

Zapiekanka na chlebie pszennym, masło, ser żółty, szynka tostowa z indyka, ogórek kiszony,ketczup, pomidorek cherry. Herbata róża/ truskawka.

Czw. 11.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany,masło, nabiał, pasztet pieczony, wędliny,sery żółte, twarogowe, jajko,miód. Talerz warzyw BANAN.

Zupa wiejska z zacierką. Gołąbki inaczej w sosie pomidorowym. Ziemniaki z koperkiem. Napój cytryna, mięta młoda.

Babka piaskowa z marchewką, polewa biała( nasz wyp). Herbatka miętowa.

Pią. 12.10.18

Zupa ml- ryżanka. Rogal, masło, kiełki rzodkiewki, wędlina, czekodżem brzoskwiniowy. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa kapuśniak z kap, kiszonej. Makaron świderek pełnoziarnisty z szpinakiem i serem twarogowym. Kompot śliwkowo- jabłkowy.

Chleb wiejski, razowy, masło,sałata zielona, wędlina, pasta z ryby i jajka. Talerz warzyw. Herbata z cytryną.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

 

SMACZNEGO

Pon.

15.10.18.

Zupa ml- kasza kuskus. Rogal masło ,sałata, miód, kiełbasa -żywiecka. Talerz warzyw. Kiełki jarmuż. BANAN.

Zupa jarzynowa. Naleśnik z serem twarogowym o smaku waniliowym. Jogurt grecki z miodem do polania. Napój pomarańcza mięta młoda.

Kanapka – chleb mieszany, masło, kiełbaski pyszne na ciepło, ketchup, pomidorek cherry. Herbata żurawinowa.

Wt.

16.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany,masło, nabiał, schab pieczony, ser wędzony. Talerz warzyw, kawa inka. BANAN.

Zupa pomidorowa z kluseczkami lanymi. Kotlet mielony z ryby miruna. Ziemniaki z koperkiem. Fasolka szparagowa z wody. Kompot owocowy.

Deser z kaszki kukurydzianej na gęsto z musem truskawki. Piernik serca. Herbata lipowa.

Śr.

17.10.18

Zupa ml- kasza jęczmienna. Bułka grahamka, kajzerka,masło,ser almette,wędlina- wędzok, kiełki brokuła. Talerz warzyw. KOKTAJL BANANOWY Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ.

Zupa barszcz czerwony. Bukiet warzyw z makaronem spaghetti i filetem kurczaka w sosie meksykańskim. Kompot owocowy.

Kanapka – chleb mieszany, masło, pasta z ryby, pasta z jaj. Talerz warzyw. Herbata z cytryną.

Czw. 18.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany,masło, nabiał wędliny sery żółte, twarogowe, jajko, kiełki jarmuż, kawa orkiszowa . Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa ziemniaczana. Schab duszony w sosie chrzanowo- musztardowym. Kasza gryczana – biała. Buraczki czerwone. Napój cytryna, mięta młoda.

Kanapka – chleb mieszany, masło, jajecznica ze szczypiorem. Pomidorek cherry. Herbatka melisowa z pomarańczą.

Pią. 19.10.18

Zupa ml- kluseczki lane.  Bułka wielozbożowa,chleb wiejski, masło, pasta twarogowa, sałata zielona, kiełki rzodkiewki, wędlina- szynka tostowa z indyka. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa krupnik. Pierogi z mięsem( łopatka, karkówka). Surówka szwedzka z ogórka kiszonego, pestki dyni, słonecznika, jabłko, kukurydza, marchewka. Kompot owocowy.

Chałka warkocz , masło Kakao. JABŁKO.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

 

SMACZNEGO

Pon.

22.10.18.

Zupa ml- kasza jaglana. Bułka wielozbożowa, kajzerka, masło sałata,czekodżem śliwkowy, kiełbasa -krakowska sucha Talerz warzyw. Kiełki pora. Gruszka.

Zupa ogórkowa z makaronem gwiazdki. Kotlet z fileta indyka w sezamie. Surówka z świeżego kalafiora i marchwi .Ziemniaki opiekane. Kompot czarna porzeczka.

Kisiel owocowy z dodatkiem jabłka tartego, bita śmietana 30%( nasz wyr). Biszkopty.

Wt.

23.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany ,masło, nabiał, pasztet pieczony, ser wędzony, jajko, kiełki rzodkiewki. Talerz warzyw, herbata z cytryną. Kalarepka- marchewka do chrupania..

Zupa grochówka z dodatkiem schabu. Placuszki cukiniowe. Jogurt grecki na słodko do polania. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Bułeczka maślana z miodem. Zupa ml- ryż brązowy. Banan.

Śr.

24.10.18

Zupa ml- płatki orkiszowe Rogal,masło,ser żółty, wędlina-żywiecka,kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Kiwi.

Zupa kapuśniak ze sł, kapusty. Kotlecik z wątróbki drobiowej. Surówka z sałaty lodowej. Ziemniaki z koperkiem. Kompot owocowy.

Piernik czekoladowy ( nasz wyp ) . Herbatka rumiankowa.

Jabłko.

Czw. 25.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Chleb mieszany,masło, nabiał, schab pieczony, konfitura wiśnia, sery żółte, kakao. Talerz warzyw. Jogurt kremowy.

Zupa żurek z jajkiem. Filet z dorsza zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z białej rzodkwi. Kompot owocowy.

Krem twarogowy o smaku waniliowym, mus malinowo- truskawkowy. Ciasteczko kruche. Herbata z cytryną.

Pią. 26.10.18

Zupa ml- kasza kuskus. Bułka grahamka, wrocławska, masło sałata, pasta z ryby, kiełki brokuła, wędlina- wędzuk ustrzycki. Talerz warzyw. Jabłko.

Zupa szczawiowa z ziemniakami Krokiety z pieczarką i kapustą kiszoną. Napój cytryna, mięta młoda.

Chleb mieszany ,masło, jajko gotowane na twardo, sałatka warzywna. Herbata owoce lasu.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

Pon.

29.10.18.

Zupa ml- zacierka. Bułka wielozbożowa, kajzerka, masło, pasta twarogowa, wędzok ustrzycki. Talerz warzyw. JABŁKO.

Rosół królewski z makaronem nitka. Udziec kurczaka pieczony. Kalafior oprószany na ciepło. Ziemniaki z koperkiem. Kompot malinowo- jabłkowy.

Deser budyniowy o smaku kokosowym(mleko kok- nasz wyr)  WINOGRONA.

Wt.

30.10.18

STÓŁ SZWEDZKI – dzieci same komponują kanapki. Rogal, bułki mieszane,masło, wędlina-żywiecka kiełki jarmuż, sery żółte,serek waniliowy,miód.Talerz warzyw, kawa zbożowa- Anatol. Kalarepka- marchewka do chrupania.

Zupa kapuśniak z kap, kiszone jna kurczaku.Makaron z twarogiem, mus jagodowy Napój cytryna, mięta młoda.

Chleb mieszany, masło, jajecznica, szczypiorek Pomidorek cherry. Herbata żurawinowa.

Śr.

31.10.18

Zupa ml- ryżanka. Chleb mieszany masło,pierś pieczona z indyka sałata , kiełki pora, czekodżem śliwka. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa brokułowa na kurczaku. Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym. Kasza bulgur na sypko. Surówka marchewka z chrzanem. Kompot owocowy.

Racuszki z jabłkiem. Herbatka z cytryną i miodem.

1 listopad- dzień wolny.

Pią. 2.11.18

Chleb mieszany, masło, sałata, ser wędzony,wędlina- polędwica Herbata z cytryną .Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa pomidorowa z makaronem. Jajko sadzone. Ziemniaki opiekane. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot owocowy.

Chleb mieszany ,masło, pasta twarogowa , pasta z ryby, ogórek kiszony, rzodkiewka, kiełki duo. Kawa zbożowa.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

 

SMACZNEGO

ws-row cols=1 id=”cols1″]