Październik 2019

Pon.

30.09.19

Zupa ml- płatki orkiszowe. Bułeczki mieszane,masło, sałata zielona, ser żółty, wędzonka chłopska. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa wiosenna. Wątróbka z indyka – w formie kotlecika. Surówka z marchewka, ananas świeży, rodzynki. Ziemniaki z koperkiem. Napój cytryna, mięta.

Kasza manna na gęsto, mus z malin. Biszkopty. ARBUZ.

Wt.

1.10.19

STÓŁ SZWEDZKI -pieczywo mieszane, masło,sałata zielona, wędliny, schab biały, sery żółte, twarogowe, jajko, kiełki lucerny. Pomidorki cherry. Talerz warzyw. Kawa zbożowa na mleku. DESER JOGURTOWY.

Zupa pieczarkowa. Zrazy duszone w sosie musztardowym. Kasza pęczak na sypko. Surówka buraczki z dodatkiem jabłka. Kompot śliwkowy.

Ciasto czekoladowe (nasz wyr) Herbata pigwa/truskawka. WINOGRONA.

Śr.

2.10.19

Zupa ml- kasza manna. Pieczywo mieszane, masło, sałata, wędlina- żywiecka, konfitura śliwkowa. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa barszcz czerwony. Łazanki z kapustą kiszoną i słodką z dodatkiem kiełbasek z szynki. Kompot.

Racuszki jabłkowe (nasz wyr). Herbata miętowa.

Czw. 3.10.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa, polędwica sopocka, sałata zielona. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. BANAN.

Zupa kalafiorowa. Filet kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z dodatkiem ananasa świeżego ( nasz wyr). Ryż brązowy na sypko. Kompot.

Bułeczka wielozbożowa, masło. Jajecznica,sałatka z ogórka kiszonego. Herbata żurawinowa.

Pią.

4.10.19

Zupa ml- owsianka. Rogal,  masło, wędlina- szynka wędzona, konfitura truskawka.         Talerz warzyw. KALAREPKA- MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa fasolowa – krem. Naleśnik z duszonymi jabłkami i rodzynką ( nasz wyr). Napój cytryna, mięta.

Chałka warkocz , masło. Kakao. ARBUZ.

Pon.

7.10.19

Zupa ml- kasza bulgur. Bułeczki mieszane,masło, sałata zielona, wędlina,miód. Talerz warzyw. BANAN.

Rosół drobiowy z makaronem nitka. Udziec kurczaka gotowany – podpieczony .Ziemniaki z koperkiem. Fasolka szparagowa mix z wody. Kompot czarna porzeczka.

Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa, pasta jajeczna z awokado. Talerz warzyw. Herbata melisowa. JABŁKO.

Wt.

8.10.19

STÓŁ SZWEDZKI. Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, kiełki lucerny, pasztet, wędlina, konfitury, sery twarogowe Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. ŚLIWKI.

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty. Ryba miruna zapiekana w warzywach po grecku. Ziemniaki z koperkiem. Napój pomarańcza, mięta.

Deser budyniowy o smaku czekoladowym( nasz wyr). Ciasteczka kruche . WINOGRONA.

Śr.

9.10.19

Zupa ml- musli owocowe. Rogal masło, serek waniliowy, wędlina, kiełki. Talerz warzyw. POMARAŃCZA.

Zupa grochówka. Placuszki cukiniowe. Jogurt grecki z miodem. Kompot śliwkowy.

Bułeczki mieszane, masło, kiełbaska z szynki 100% na ciepło, ogórek kiszony. Ketchup. Herbata owoce lasu.

Czw.

10.10.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta rybna z jajkiem, wędlina, sałata zielona, pomidorek cherry. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa. BANAN.

Zupa Zagraj .Gołąbki inaczej duszone w sosie pomidorowym. Ziemniaki z koperkiem. Napój cytryna, mięta.

Zupa ml- Bułeczka maślana posmarowana masłem, miód. JABŁKO.

Pią.

11.10.19

Zupa ml- ryżanka. Bułeczki mieszane ,masło, konfitura wiśniowa, wędlina, kiełki rzodkiewki. Talerz warzyw WINOGRONA.

Zupa ogórkowa. Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym. Sałatka marchew z jabłkiem. Kompot .

Pieczywo mieszane, sałata zielona, jajko gotowane, wędlina. Talerz warzyw Herbata z cytryną.

Pon.

14.10.19

Zupa ml- płatki orkiszowe. Bułka mieszana, masło, wędlina pasta twarogowa.Talerz warzyw. MORELE , ŚLIWKA .

Zupa pomidorowa z świeżych pomidorów z kluseczkami lanymi. Filet z piersi indyka w sezamie. Ziemniaki z koperkiem. Surówka seler, jabłko, marchewka. Kompot owocowy.

Kisiel malinowy z dodatkiem tartego jabłka , bita śmietana 30%% (nasz wyr). Pierniczki szkota.

Wt.

15.10.19

STÓŁ SZWEDZKI- Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, wędlina, pasta jajeczna,sery żółte, białe, miód. Kiełki. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA

Zupa z czerwonej soczewicy. Naleśnik z twarogiem o smaku waniliowym. Sałatka z owoców sezonowych. Napój cytryna, mięta młoda.

Zupa ml- kasza manna. Bułeczka maślana,konfitura brzoskwinia. JABŁKO.

Śr.

16.10.19

Zupa ml- zacierka.Bułki mieszane, masło, wędlina, ser żółty, sałata, kiełki. Talerz warzyw. KOKTAJL BANAN- ZIELONA PIETRUSZKA NA JOGURCIE GRECKIM ( NASZ WYR).

Zupa żurek z jajkiem. Bukiet warzyw z makaronem 3 kolory , sos meksykański ( nasz wyr). Kompot czarna porzeczka, jabłko.

Świderek drożdżowy- cukiernia tortex. Herbata lipowa z miodem.

Czw.

17.10.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta z tuńczyka, pasta twarogowa, kiełki. Kakao. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa szczawiowa. Kotlet jajeczny. Surówka z kapusty kiszonej z pestkami dyni, słonecznika. Ziemniaki z koperkiem. Kompot śliwkowy.

Zapiekanka bułka wrocławska, masło, ser żółty, ketchup. Pomidorki cherry. Herbata z cytryną.

Pią.

18.10.19

Pieczywo mieszane, masło, 1/2 jajka gotowanego,sałatka jarzynowa Kawa zbożowa Anatol . JABŁKO.

Zupa brokułowa. Galantyna rybna , sos musztardowo- chrzanowym. Kasza kuskus na sypko. Surówka po szwedzku.-z ogórka kiszonego. Kompot.

Pieczywo mieszane, sałata, kiełki, wędlina, konfitura jagodowa. Talerz warzyw. Herbata rumiankowa z miodem.

Pon.

21.10.19

Zupa ml- owsianka. Bułka mieszana, masło, sałata, wędlina, miód, kiełki. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa z zielonego groszku. Kotlet mielony. Sałatka z pomidora. Ziemniaki z koperkiem. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Krem twarogowy, mus truskawkowy. Ciasteczko kruche. Herbata żurawinowa.

Wt.

22.10.19

STÓŁ SZWEDZKI Pieczywo mieszane, masło, sery żółte, wędzone , sałata zielona, wędliny, kiełki, konfitura. Talerz warzyw. Kakao. JABŁKO.

Zupa krupnik. Kopytka ziemniaczane. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot .

Bułka grahamka, masło, jajecznica na szynce, szczypiorek, ogórek kiszony. Herbata z cytryną.

Śr.

23.10.19

Zupa ml- musli tropikalne. Bułeczki mieszane, masło, pasta twarogowa, wędlina. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Schab duszony w kapuście kiszonej i słodkiej. Ziemniaki z koperkiem. Zupa owocowa z makaronem.

Pieczywo mieszane, masło,sałata zielona, ser żółty, wędlina, kiełki. Herbata rumiankowa.

Czw.

24.10.19

Pieczywo mieszane, masło, pasta z tuńczyka i jaj, wędlina, sałata, pomidorek cherry. Talerz warzyw. Kawa zbożowa na mleku. DESER JOGURTOWY – BISZKOPTOWY.

Zupa szpinakowa z jajkiem. Gałka drobiowa – filet kurczaka w sosie koperkowym. Kasza gryczana na sypko. Buraczki czerwone. Napój cytryna, mięta.

Zupa ml- płatki żytnie. Rogal , masło, twarożek waniliowy. JABŁKO.

Pią.

25.10.19

Zupa ml- kluseczki lane. Bułki mieszane, masło, wędlina, ser żółty, kiełki. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa barszcz czerwony. Miruna zapiekana. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kalafiora świeżego i marchwi. Kompot gruszka- czarna porzeczka.

Ciasto marchewkowe ( nasz wyp). Herbata z cytryną.

[/cws-widget][/col][/cws-row]