Wrzesień 2018

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

10.09.18.

Zupa ml- kasza manna. Rogal masło, czekodżem truskawkowy wędlina-wędzonka ustrzycka. Kakao. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa kalafiorowa. Naleśniczek z twarogiem, mus malinowy do polania. Napój cytryna z miętą młodą.

Chleb zbożowy, wiejski, masło,pasta z ryby, pasta z jaj. Talerz warzyw. Herbata róża/ pigwa.

Wt.

11.09.18

Chleb słonecznikowy, baltonowski masło, sałata masłowa,ser żółty, wędlina- żywiecka podsuszana Herbata z cytryną. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Ryba dorsz filet w sosie greckim. Ziemniaki z koperkiem. Kompot śliwkowy.

Zupa mleczna- musli owocowe. Bułeczka maślana. JABŁKO.

Śr.

12.09.18

Zupa ml- makaron gwiazdki. Bułka kajzerka, wieloziarnista, masło,sałata zielona,serek almette ze szpinakiem, szynka. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa kapuśniak ze sł- kap. Zrazy duszone w sosie musztardowo- chrzanowym. Kasza mieszana ( gryczana i jęczmienna). Buraczki czerwone. Kompot owocowy.

Deser galaretkowy , bita śmietana30%, biszkopty.ARBUZ.

Czw. 13.09.18

Chleb razowy, wiejski, masło, pasta z ryby,sałata masłowa, schab pieczony. Kawa zbożowa anatola na mleku. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa grochówka. Kotlet jajeczny. Ziemniaki z koperkiem. Bukiet warzyw po królewsku z wody. Napój pomarańcza i mięta młoda.

Grzanki zapiekane na chlebie pszennym, ser żółty , szynka tostowa z indyka, ogórek małosolny, ketchup. Herbata żurawinowa.

Pią. 14.09.18

Zupa ml- owsianka z rodzynką. Bułeczka grahamka, kajzerka, masło, miód, sałata masłowa , pasta z wędliny. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Schab duszony w kapuście słodkiej. Ziemniaki z koperkiem. Zupa owocowa z makaronem.

Chałka warkocz z masłem. Kakao. JABŁKO.

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

ZUPY GOTOWANE NA WARZYWACH – BEZ WKŁADKI MIĘSNEJ i DROBIOWEJ.

SMACZNEGO

Pon.

17.09.18.

Zupa ml- kasza kuskus. Bułka grahamka, wrocławska, masło, wędlina-szynka, ser żółty wędzony. Talerz warzyw. JABŁKO.

Rosół po królewsku z makaronem nitki. Udziec kurczaka gotowany ( podpieczony). Ziemniaki z koperkiem. Surówka z pekińskiej kap, z pestkami dyni, słonecznika. Kompot owocowy.

Deser budyniowy o smaku kokosowym( mleczko kokosowe). Mus z malin. Ciasteczka kruche.

Wt.

18.09.18

Chleb słonecznikowy, baltonowski masło,pasta z ryby, pasztet pieczony. Talerz warzyw. Kakao. MARCHEWKA I KALAREPKA DO CHRUPANIA.

Zupa fasolowa. Makaron z twarogiem o smaku waniliowym. Sałatka z świeżych owoców sezonowych. Napój cytryna, mięta młoda.

Chleb mieszany, masło, sałata zielona, jajko gotowane, wędlina-wędzonka. Talerz warzyw. Herbata melisowa z pomarańczą.

Śr.

19.09.18

Bułka kajzerka, wielożiarnista, masło,sałata zielona,wędlina- żywiecka   ser almette z czosnkiem. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. ARBUZ.

Zupa szpinakowa z jajkiem. Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym. Kasza jaglana na sypko. Marchewka z chrzanem- surówka. Kompot owocowy.

Zupa mleczna- kluseczki lane. Rogal z masłem, czekodżem brzoskwiniowy. JABŁKO.

Czw. 20.09.18

Chleb graham, wiejski, masło, pasta z twarogowa, wędlina- polędwica. Kawa zbożowa na mleku Talerz warzyw. KOKTAJL NA JOGURCIE GRECKIM Z BANANEM I ZIELONA PIETRUSZKA.( NASZ WYR).

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Racuszki drożdżowe , mus malinowy. Kompot jabłkowy.

Kanapka- chleb mieszany, masło. Jajecznica na szynce tostowej z indyka, szczypior. Herbata żurawinowa.

Pią. 21.09.18

Zupa ml- płatki orkiszowe z rodzynką. Rogalik,masło, miód sałata zielona. Wędlina-wędzuk Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa barszcz czerwony z fasolą. Kotlet z ryby – miruna. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z pora, jabłko, marchewka. Kompot śliwkowy.

Krem twarogowy –o smaku waniliowym(nasz wyr). Herbatka rumiankowa. WINOGRONA.

Pon.

24.09.18.

Zupa ml- zacierka. Bułka zbożowa kajzerka, masło, wędlina-żywiecka pasta twarogowa. Talerz warzyw. Kiełki rzodkiewki. BANAN.

Zupa krupnik z kaszą perłową. Placuszki ziemniaczane. Jogurt grecki z miodem do polania. Surówka marchew, ananas, jabłko. Napój pomarańcza, mięta młoda.

Chleb słonecznikowy,wiejski, baltonowski, masło, sałata zielona ,jajko gotowane, pasztet pieczony. Talerz warzyw. Herbata z cytryną.

Wt.

25.09.18

Chleb razowy, wiejski, masło,pasta z ryby, wędlina- szynka tostowa sałata zielona. Talerz warzyw. Kakao. WINOGRONA.

Zupa porowa z makaronem gwiazdki. Kotlet schabowy w sezamie. Ziemniaki z koperkiem. Brokuły na ciepło. Kompot śliwkowy.

Ryż jaśminowy zapiekany z owocami. Herbata miętowa.

Śr.

26.09.18

Zupa ml- kasza manna. Chleb wiejski, słonecznikowy, masło, kiełki, ser żółty, konfitura truskawkowa . Talerz warzyw. KIWI.

Zupa wiejska. Filet kurczaka w w sosie słodko- kwaśnym( nasz wyr). Kasza bulgur na sypko. Kompot owocowy.

Racuszki z jabłkiem. Herbata z cytryną.

Czw. 27.09.18

Bułka grahamka,kajzerka, masło, jajecznica ze szczypiorkiem. Kawa inka. GRUSZKA.

Zupa barszcz biały. Ryba zapiekana- filet miruny. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z czerwonej kapusty. Napój cytryna, mięta młoda.

Deser budyniowy – czekoladowy ( nasz wyr). Ciasteczko kruche. WINOGRONA.

Pią. 28.09.18

Zupa ml- jęczmienna. Rogalik masło, miód, pasta twarogowa. Kiełki brokuła. Talerz warzyw. ŚLIWKA.

Zupa wiosenna. Kotlet ziemniaczany w pieczarkach. Kompot owocowy.

Chleb wielożiarnisty, baltonowski, masło, sałata zielona, pasta z jajek, wędlina- schab pieczony. Talerz warzyw. Herbata z cytryną.

ws-row cols=1 id=”cols1″]