Wrzesień 2019

JADŁOSPIS 2.09. 2019 – 6.09. 2019 r.

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

2.09.19.

Bułeczki mieszane(kajzerka, grahamka), masło,ser żółty, konfitura wiśniowa. Kakao. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa koperkowa z ryżem brązowym. Sznycel z fileta indyka w sezamie. Surówka z słodkiej kapusty, jabłko, marchewka. Ziemniaki z koperkiem. Kompot.

Racuszki drożdżowe( nasz wyr), mus z malin. Herbata z cytryną.

Wt.

3.09.19

Pieczywo mieszane(chleb baltonowski, razowy) masło,sałata zielona,pasztet domowy , miód. Talerz warzyw. Kawa zbożowa na mleku. ANATOL. MORELA.

Zupa barszcz czerwony. Kluseczki leniwe z sera twarogowego, polane masłem. Surówka marchew z jabłkiem. Napój cytryna, mięta.

Pieczywo, masło, kiełbaska z szynki na ciepło, ketchup. Pomidorek cherry. Herbata owoce lasu.

Śr.

4.09.19

Zupa ml- zacierka. Bułeczki mieszane (wrocławskie, wieolzbożowe), masło, wędlina, ser żółty. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem gwiazdki. Ryba – filet miruna zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Mizeria z rzodkiewką czerwoną i szczypiorkiem. Kompot.

Kisiel owocowy ( nasz wyr) z bitą śmietaną 30%. Ciasteczka kruche.

Czw. 5.09.19

Pieczywo mieszane(chleb graham, wiejski) masło, pasta jajeczna sałata, wędlina. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. ARBUZ.

Zupa pieczarkowa. Gołąbki inaczej, sos pomidorowy. Ziemniaki z koperkiem Napój cytryna, mięta.

Ciasto biszkoptowe z jabłkiem ( nasz wyr). Herbata melisa- pomarańcza.

Pią.

6.09.19

Zupa ml- kasza kukurydziana. Bułeczki mieszane ( grahamka, wrocławska),masło, wędlina, pasta twarogowa. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa wiosenna. Placuszki z cukinii. Jogurt grecki z miodem do polania. Kompot śliwkowy.

Pieczywo mieszane( chleb słonecznikowy,baltonowski), masło, sałata zielona, wędlina, jajko gotowane. Herbata pigwa/truskawka. Talerz warzyw.

 

 

WODA MINERALNA NIEGAZOWANA JEST DOSTĘPNA DLA DZIECI

Zupy gotowane na włoszczyźnie.

SMACZNEGO

Pon.

9.09.19

Zupa ml-kasza kuskus. Rogal, masło,wędlina, miód. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa z zielonego groszku. Naleśnik z twarogiem. Mus z malin. Kompot jabłko- czarna porzeczka.

Pieczywo mieszane, masło, pasta rybna, pasta jajeczna. Pomidorki cherry. Talerz warzyw. Herbata miętowa.

Wt.

10.09.19

Pieczywo mieszane, masło, sałata zielona, ser żółty- wędzony. wędlina. Herbata z cytryną. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa szczawiowa z jajkiem. Ryba dorsz zapiekany w jarzynach po grecku. Ziemniaki z koperkiem. Kompot.

Bułeczka grahamka, masło. Zupa ml- płatki kukurydziane. JABŁKO.

Śr.

11.09.19

Zupa ml- zacierka. Bułki mieszane, masło,powidła śliwkowe, pierś indyka opiekana. Talerz warzyw. MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa kapuśniak z kisz,kap. Zrazy duszone w sosie chrzanowym. Kasza gryczana na sypko. Buraczki czerwone. Kompot jabłko- śliwka.

Deser galaretkowy , bita śmietana 30% ( nasz wyr) biszkopty. ARBUZ.

Czw. 12.09.19

Pieczywo mieszane , masło, jajecznica, szczypiorek, ogórek kiszony. Kawa inka na mleku. KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA JOGURCIE GRECKI( NASZ WYR).

Zupa kalafiorowa. Spaghetti z mięsem mielonym i bukietem warzyw. Kompot. wieloowocowy.

Grzanki z szynką, serem żółtym( zapiekane).Ketchup. Pomidorek cherry. Herbata żurawina- porzeczka.

Pią.

13.09.19

Pieczywo mieszane ,masło,sałata zielona, pasta rybna, wędlina. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. JABŁKO.

Schab duszony w kapuście słodkiej. Ziemniaki z koperkiem. Zupa owocowa z makaronem muszelka.

Chałka – warkocz , masło. Kakao. ARBUZ.

Pon.

16.09.19

Zupa ml-kasza manna. Bułeczki mieszane, masło, sałata zielona, schab biały, serek waniliowy. Talerz warzyw. JABŁKO.

Rosół po królewsku. Udziec kurczaka pieczony. Ziemniaki z koperkiem Surówka z kapusty czerwonej. Kompot śliwkowy.

Deser budyniowy na mleczku kokosowym (nasz wyr). BANAN.

Wt.

17.09.19

Pieczywo mieszane, masło,pasta z makreli wędzonej, jajko gotowane, kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Kakao. KALAREPKA, MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa żurek z jajkiem. Makaron z serem twarogowym. Sałatka z owoców sezonowych. Napój pomarańcza, mięta.

Pieczywo mieszane,masło, kiełbaska pyszna na ciepło, ketchup, ogórek zielony. Herbata owoce lasu.

Śr.

18.09.19

Zupa ml- owsianka z rodzynką. Bułki mieszane, masło, konfitura jagoda, sałata zielona, ser żółty- wędzony. Talerz warzyw. GRUSZKA.

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Pieczeń rzymska w sosie własnym. Kasza jaglana na sypko. Surówka marchew, jabłko, chrzan.. Kompot .

Świderek z kruszonką – cukiernia tortex. Herbata z cytryną.

Czw. 19.09.19

Pieczywo mieszane, masło, jajko ½ gotowane, sałatka jarzynowa. Kawa zbożowa- Anatol. na mleku. JABŁKO.

Zupa szpinakowa z ryżem . Racuszki drożdżowe, mus malinowy. Napój cytryna, mięta.

Krem twarogowy o smaku waniliowym..Herbata żurawina. WINOGRONA.

Pią. 20.09.19

Pieczywo mieszane ,masło,sałata zielona, pasta z makreli wędzonej, kiełki rzodkiewki, wędlina. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. DESER BISZKOPTOWY.

Zupa kapuśniak ze słodkiej kap. Kotlet ziemniaczany w pieczarkach. Surówka po szwedzku (ogórek kisz, pestki dyni, słonecznika, marchew jabłko). Kompot śliwkowy.

Zupa ml- makaron gwiazdki. Bułeczka maślana posmarowana masłem. JABŁKO.

Pon.

23.09.19.

Zupa ml-kluseczki lane. Bułki mieszane, masło,kiełki rzodkiewki, sałata zielona, wędlina-żywiecka, miód. Talerz warzyw. ARBUZ.

Zupa krupnik. Placuszki ziemniaczano- marchewkowe, jogurt grecki . Kompot śliwkowo- jabłkowy.

Pieczywo, masło, jajecznica na kiełbaskach z szynki szczypiorek, pomidorek cherry. Herbata z cytryną.

Wt. 24.09.19

Pieczywo mieszana, masło, pasta twarogowa, konfitura jagoda. Talerz warzyw. Kawa inka na mleku. JABŁKO.

Zupa pomidorowa z makaronem świderki. Kotlet schabowy w sezamie. Ziemniaki z koperkiem. Surówka ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek. Napój cytryna, mięta młoda.

Deser ryżowy, mus malinowy. ŚLIWKA.

Śr.

25.09.19

Pieczywo mieszane,masło, sałata zielona, pasztet domowy, ser żółty, kiełki jarmuż. Talerz warzyw. Herbata z cytryną. KOKTAJL NA JOGURCIE GRECKIM BANAN, NAĆ PIETRUSZKI( nasz wyr).

Zupa zagraj z kluseczkami kładzionymi. Kotlet jajeczny. Ziemniaki z koperkiem. Sałatka z pomidora. Kompot truskawkowy.

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal, masło,miód. JABŁKO.

Czw. 26.09.19

Zupa ml- ryżanka. Pieczywo mieszane,masło,wędlina- szynka z piersi indyka.,pasta jajeczna z awokado. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa barszcz biały. Gałka rybna- (dorsz) w sosie koperkowym. Kasza bulgur na sypko. Marchewka oprószana z groszkiem zielonym. Kompot śliwkowy.

Kisiel owocowy z dodatkiem tartego jabłka( nasz wyr), bita śmietana 30%. Pierniczki – Szkota.

Pią. 27.07.19

Zupa ml- płatki żytnie z dodatkiem rodzynek. Bułki mieszane, masło, pasta twarogowa,pasta z tuńczyka, Talerz warzyw. ARBUZ

Zupa neapolitańska. Krokiety mięsne (karkówka, szynka)-nasz wyr. Surówka z pora. Napój pomarańcza, mięta.

Pieczywo, masło, sałata zielona, jajko, wędlina-wędzuk , kiełki jarmuż/ brokuł. Talerz warzyw Herbata pigwa/truskawka..

[/cws-widget][/col][/cws-row]