Lipiec 2020

Lipiec 2020

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pon.

6.07.20

Pieczywo, masło, serek waniliowy, żywiecka, sałata zielona. Talerz warzyw. Kawa inka. JABŁKO.

Zupa chrzanowa z makaronem. Schab w sezamie. Kalafior z brokułem na ciepło. Ziemniaki z koperkiem. Kompot.

Deser kukurydziany z truskawkami. Herbata z cytryną.

Wt.

7.07.20

Zupa ml- płatki orkiszowe. Bułeczka kajzerka, masło, sałata, konfitura malinowa, schab biały. Talerz warzyw. ARBUZ.

Zupa grochówka. Kotlet jajeczny. Ziemniaki z koperkiem. Mizeria Kompot .

Racuszki jabłkowe. Herbata cytryna/ czarna porzeczka.

Śr.

8.07.20

Zupa ml- ryżanka. Pieczywo mieszane, masło,pasta z jaj, pasta z tuńczyka. Talerz warzyw. KOKTAJL BANAN, ZIELONA PIETRUSZKA.(nasz wyr).

Mięsko duszone w kapuście młodej. Ziemniaki z koperkiem. Zupa owocowa z makaronem.

Pieczywo, masło,sałata, wędlina , ser żółty. Talerz warzyw. Herbata owoce lasu.

Czw.

9.07.20

Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa, sałata, wędlina. Talerz warzyw. Kawa zbożowa. TRUSKAWKI.

Zupa ogórkowa. Pulpety z ryby, sos musztardowy. Kasza mieszana na sypko. Buraczki czerwone. Kompot.

Ciasto marchewkowa( nasz wyp). Herbata melisa- pomarańcza.

Pią.

10.07.20

Zupa ml-kasza kukurydziana. Rogal, masło, wędlina, sałata zielona, miód. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa botwinka. Makaron z twarogiem i szpinakiem. Surówka marchewka, brzoskwinia, rodzynka. Kompot.

Chałka warkocz , masło, Herbata owoce lasu. GRUSZKA.

Pon.

13.07. 20

Pieczywo mieszane, masło, sałata , wędzok ustrzycki, jajko gotowane. Herbata z cytryną. Talerz warzyw. DAKTYLE.

Rosół z makaronem nitka. Udziec pieczony z kurczaka. Ziemniaki z koperkiem. Bukiet warzyw. Kompot rabarbarowy.

Krem twarogowy o smaku waniliowym. TRUSKAWKI.

Wt.

14.07.20

Zupa ml- owsianka. Bułeczka grahamka ,masło, miód, sałata wędlina. Talerz warzyw. BANAN.

Zupa krupnik. Naleśnik z konfiturą owocową. Jogurt biszkoptowy. Napój cytryna, mięta.

Pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem i szynką. Herbata czarna porzeczka/ cytryna.

Śr.

15.07.20

Pieczywo mieszane, masło, sałata , wędlina, ser biały. Kakao. Talerz warzyw. MARCHEWKA DO CHRUPANIA.

Zupa szpinakowa. Klopsik z fileta indyka w sosie koperkowym. Kasza kuskus. Kapusta młoda duszona. Kompot rabarbarowy.

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, bita śmietana 30%(nasz wyr).

Czw.

16.07.20

Pieczywo mieszane, masło, kiełbaska pyszna na ciepło, ketchup. Herbata owoce lasu. ARBUZ.

Zupa jarzynowa. Jajeczko sadzone. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z pomidora. Napój cytryna, mięta.

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal, masło, miód. JABŁKO.

Pią. 17.07.20

Zupa ml- makaron gwiazdki. Pieczywo mieszane, masło, sałata , wędlina, ser żółty. Talerz warzyw. JABŁKO.

Zupa barszcz biały. Dorsz zapiekany. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z ogórka małosolnego. Kompot.

Deser ryżowy na sypko, mus truskawkowy. Herbata z cytryną.

Pon.

20.07.20

Pieczywo, masło,sałata, wędlina, pasta twarogowa. Talerz warzyw. Herbata lipowa. JABŁKO.

Zupa grochówka. Kotlet z wątróbki indyczej. Ziemniaki młode z koperkiem. Surówka- marchew, brzoskwinia, rodzynka. Kompot .

Zupa ml- musli owocowe. Rogal, masło, miód. ARBUZ.

Wt.

21.07.20

Zupa ml – kasza kuskus. Bułeczka wielozbożowa, masło,sałata, konfitura truskawka, wędlina. DAKTYLE.

Zupa barszcz czerwony. Dorsz w jarzynach po grecku. Ziemniaki młode z koperkiem. Kompot .

Budyń śmietankowy( nasz wyr), mus z świeżych malin.

Śr.

22.07.20

Pieczywo ,masło, jajecznica, szczypiorek, pomidorek cherry.Zupa mleczna. Talerz warzyw. ARBUZ.

Zupa żurek. Racuszki drożdżowe, maliny. Napój cytryna, mięta.

Zapiekanka na chlebie pszennym( ser żółty, szynka tostowa z indyka., ketchup, ogórek małosolny). Herbata melisa- pomarańcza.

Czw.

23.07.20

Pieczywo, masło, pasta z tuńczyka, pasta z wędliny. Talerz warzyw. Herbata żurawinowa.

BANAN.

Zupa wiejska. Gołąbki z kaszą pęczak, sos pomidorowy. Ziemniaki młode z koperkiem. Kompot.

Bułeczka maślana. Zupa ml- płatki owsiane.

Pią.

24.07.20

Zupa ml- musli tropikalne. Rogal, masło, sałata, ser żółty, wędlina. Talerz warzyw. WINOGRONA.

Zupa ze świeżych pomidorów z makaronem .Placuszki z cukini. Jogurt grecki z miodem do polania. Napój pomarańcza, mięta.

Pieczywo,masło, jajko gotowane na twardo, sałatka jarzynowa. Herbata owoce lasu.

Jadłospis

Data
ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK
Pon. 27.07.20Zupa ml- makaron gwiazdki. Bułeczka grahamka, masło, szynka z indyka, konfitura truskawkowa , sałata zielona. Talerz warzyw ARBUZ.Zupa krupnik. Naleśnik z serem twarogowym. Jogurt grecki z miodem Kompot.Pieczywo, masło,kiełbaski pyszne na ciepło, ketchup, pomidorek cherry. Herbata porzeczka czarna z cytryną.
Wt. 28.07.20Pieczywo, masło, jajko, wędlina. Talerz warzyw. Herbata owoce lasu. KALAREPKA- MARCHEWKA DO CHRUPANIA.Zupa kalafiorowa. Kotlet mielony. Sałata,rzodkiewka, szczypior. Ziemniaki z koperkiem. Napój cytryna, mięta.Deser makaronowy z malinami.
Śr. 29.07.20Zupa ml- musli. Rogal, masło pasta twarogowa, miód. Talerz warzyw. GRUSZKA.Zupa krem z marchewki młodej. Kotlet jajeczny. Ziemniaki z koperkiem. Mizeria. Kompot .Kisiel z czarnej porzeczki, bita śmietana 30%(nasz wyr). DAKTYLE.
Czw. 30.07.20Pieczywo, masło, ser żółty, sałata, wędlina. Talerz warzyw. Kawa zbożowa. ARBUZZupa koperkowa. Kotlet schabowy z fileta indyka w sezamie. Ziemniaki opiekane. Sałatka z pomidora. Kompot.
Babka piaskowa o smaku cytrynowym ( nasz wyp). Herbata lipowa.
Pią. 31.07.20Pieczywo, masło, jajecznica ze szczypiorem. Herbata żurawinowa DAKTYLE.Zupa ogórkowa. Zapiekanka makaronowa z bukietem warzyw, wędliną. Kompot.Pieczywo, masło, sałata, ser żółty, miód. Herbata melisa- pomarańcza.

WODA DOSTĘPNA DLA DZIECIZupy gotowane na włoszczyźnie.SMACZNEGO

Możliwość komentowania jest wyłączona.